Popis
Dopřejte si oblíbený čaj, kávu nebo kakao z tohoto originálního a elegantního porcelánového hrnečku s podšálkem. Dvoustěnný porcelánový hrnek bez uch s podšálkem, který udrží váš nápoj teplý a zároveň vás nepálí. Bílý hrnek s reliéfem proužků i podšálek jsou glazované. S touto soupravou se budete cítit jako v kavárně, dokoupit můžete ještě menší hrnek na espresso.
Pokud pro někoho blízkého hledáte maličkost k narozeninám či Vánocům, tento nadčasový set z kvalitního českého porcelánu je ideální.
Hrnek s podšálkem vyrobila karlovarská porcelánka pod značkou G. Benedikt. Hrnek má ze spodu zalepený malý otvor, který sloužil při vypalování k vypouštění vzduchu mezi částmi hrnku. Zalepený otvor je ošetřený a nemá žádný vliv na použití hrnku.
Objem: 180 ml
Průměr podšálku: 16 cm
Porcelán je vhodný pro použití v mikrovlnné troubě a myčce nádobí.
Porcelán | bílý |
Tvar | doublewall |
Materiál | porcelán |
Vyrobeno v | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie známé karlovarské porcelánky G. Benedikt se začala psát roku 1882, kdy ji ve Dvorech založili bratři Benediktové pod názvem „Gebrüder Benedikt“.
Společnost G. Benedikt se soustředí především na hotelový porcelán. Začala ho vyrábět v roce 1958, konkrétně šlo například o kolekce Praha, Diana, Melodie atd. Ty se vyrábí dodnes a stále se těší velké oblibě.
Po privatizaci se roku 1992 stal závod součástí švýcarského koncernu Keramik Holding AG Laufen. V roce 2002 byla značka zakoupená českou společností Polyflex a znovu se vrátila k názvu G. Benedikt. Dalšími obchodními značkami, pod kterými firma G. Benedikt vyrábí, jsou Lilien Austria a Suisse Langenthal.
Porcelán G. Benedikt si oblíbíte pro jeho úžasnou mechanickou odolnost, celkově vysokou kvalitu a rozmanitý výběr z tradičních, časem prověřených řad. Pokud ovšem upřednostňujete moderní design, rovněž máte z čeho vybírat.
Mezi hlavní odběratele patří různá stravovací zařízení. V rozmanité nabídce si své najdou školní jídelny, kantýny, ale i podniky z oblasti vyšší gastronomie a mnohé další provozy.