Popis
Nejenom salát z hřebenatek svatojakubských s pórkovou pěnou a lanýžovou zálivkou (podle Kuchařských příběhů, str. 82), ale třeba i dvě pečená holoubátka, můžete servírovat v této čtyřhranné salátové míse (18 cm) s vyšším tvarovaným okrajem. Tento krásný originální cibulák je vyroben z 3 x vypalovaného jemného porcelánu a bohatě dekorován tradičním orientálním vzorem. Produkt šikovných rukou v české porcelánce v Dubí v Čechách. Tato a další praktické mísy se skvěle hodí nejen v neděli k hostině o více chodech, ale i na večeři v pondělí. Kombinujeme malé a velké a kombinujeme mísy s vidličkami. Dobré chutnání! S ošetřováním si starosti nedělejte a mísu prostě umyjte ručně nebo vložte do myčky na nádobí!
Váha: 520 g
Rozměr: 18 cm
Porcelán | bílý |
Dekor | cibulák |
Vhodné do myčky a MW trouby | ano |
Dekor | cibulák |
Materiál | porcelán |
Rozměr | 18 cm |
Vyrobeno v | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Český porcelán patří mezi nejvýznamnější české porcelánky s bohatou historií a tradicí. První porcelán se zde vyráběl již v roce 1885. Typickým výrobkem pro podnik je porcelán s cibulovým dekorem, tzv. cibulák. S jeho výrobou společnost začala hned při svém vzniku a dosáhla s ním nebývalého úspěchu. Společnost dále rozšiřovala portfolio produktů s cibulovým dekorem. Jejich počet dosáhl v roce 1929 úctyhodných 257 tvarů. Dnes můžete zakoupit cibulák již v 660 tvarech. Vysoká popularita způsobila, že tento dekor začaly používat i další porcelánky na svoje produkty. Cibulák z Dubí je ale právem označován jako původní, tzv. originální cibulák z Dubí.
V současnosti kromě cibulového dekoru je porcelánka zaměřena především na výrobu hrnků, jichž nabízí více než 100 tvarů s nesčetným množstvím dekorů. Dále nabízí užitkový porcelán, na jehož vývoji spolupracuje s významnými českými designery. Na návrhu velmi úspěšné kolekce Bohemia White a Bohemia Cobalt, které sklízí úspěch u odborné obce i koncových zákazníků, spolupracovala s prof. Jiřím Pelclem.